Zondag 31 augustus 2008

Vandaag hebben we een rustige dag gepland. John slaapt lang uit na de vermoeiende reis van gisteren. Ik slaap ook langer dan verwacht, mede doordat het met de luiken dicht aardig donker is in huis. Als ik buiten kom word ik meteen begroet door François en zijn vrouw, die komen vragen of alles naar wens is. Ze brengen ook verse radijs en tomaten uit de eigen moestuin.

Ik wil brood gaan halen, maar de bakkerij in het dichtstbijzijnde dorp, Guiler-sur-Goyen, uit de routebeschrijving blijkt nu dicht. Omdat het niet zeker is of de bakkerij in de SuperU open is rijd ik naar Mahalon, maar kan daar de bakker niet vinden. Ik vind er wel één in Pont Croix. Op die manier heb ik ook mooi meteen een beetje de omgeving verkend. De cidrerie van de cider die we cadeau kregen is vlakbij ons huisje.

Terwijl John nog verder slaapt ruim ik weer wat verder in en geniet van de mogelijkheid om rustig in een stoel te zitten lezen. Buiten is het alweer droog, maar nog erg windering en zeker tien graden kouder dan gisteren. Als John eenmaal wakke ris proberen we de gemakken van de badkamer. Het blijkt mogelijk hem ook zonder tillift op de wc te tillen. Om daarna de wastafel en de douche te gebruiken blijf ik wel dingen heen en weer schuiven, maar het lukt allemaal prima.

Na het ontbijt lezen we allebei, drinken wat koffie, en voor je het weet is de dag al weer bijna om en is het tijd om eten klaar te maken. Het weerbericht voor morgen ziet er redelijk uit, dus waarschijnlijk een goede dag voor een ritje in de omgeving. Het slapen gaat iets minder rustig, want John lijkt kou gevat te hebben. Hij hoest veel meer dan anders.