Donderdag 28 augustus 2008

Vandaag komt Mathilde niet, maar een van haar collega´s. Ze heeft gezorgd voor een goede overdracht, dus ik hoef haast niets uit te leggen. Ze is wel aan de late kant. Buiten is het weer grijs met zo nu en dan een heel klein spatje regen. Niet echt genoeg om nat te worden, maar net niet lekker om buiten te ontbijten.

Ik heb voor vandaag weer een route uitgezet in Tommy en even na twaalven gaan we op pad. Het leuke van routes met Tommy is dat het soms leuke verrassingen brengt. Je komt soms over weggetjes die je misschien niet gekozen had als je op de kaart zou lezen. Je hoeft ook niet steeds te stoppen om weer op de kaart te kijken. Zo loopt er nog een goede weg tussen de kustweg en de snelweg tussen Dol en St Malo, die we nog nooit gereden hebben, terwijl we hier toch al vaker geweest zijn.

Deze weg leidt ons ook over de barrage bij St Malo. Een klein stukje langs de kustweg en dan bij Ploubalay weer het binnenland in, via Plancoët naar Lamballe. Daar rijden we omheen in plaats van doorheen. Dan komen we langs Moncontour. Op de kaart niet aangegeven als iets bijzonders, maar op het plaatsnaambordje staat dat het een middeleeuws plaatsje is, dus volg ik toch maar even de bordjes Centre-Ville. En het is dus erg leuk, een beetje als Domfront. Ik zie niet zo snel een parkeerplaats om te kunnen stoppen en foto’s te maken en daar heb ik later spijt van. Goede reden om terug te gaan. Er staat ook nog een bordje naar een kasteel. Nog een stuk over een smal landweggetje door een landschap dat al wat meer aan de Zwarte Bergen doet denken. Vraag met niet wat het verschil is, maar je ziet het zo.

Dan arriveren we in Mûr-de-Bretagne. Een leuk plaatsje, maar veel steile straatjes, dus wat moeilijk voor de rolstoel. Ik koop wat brood bij de bakker en dan rijden we door naar het ‘Rond-Point du Lac’. Vandaar heb je een mooi uitzicht op het Lac de Guerlédan. Prima plek om te lunchen. Alleen zijn er ook veel wespen wat het minder prettig maakt. Wel breekt de zon hier even door.

We twijfelen nog even of we door de Gorges de Poulancre zullen rijden, maar kiezen toch voor de route die de Tour reed dit jaar, dus de weg naar Corlay en dan richting Quintin. Ook weer een leuk oud centrum met een mooi kasteel, dat wat moeilijk te zien is uit de auto. Vanwege de tijd rijden we door en komen al snel op de snelweg langs St Brieuc en dan terug naar Dol de Bretagne en la Morière. Vanavond eten we soep met brood. We beginnen buiten maar gaan halverwege toch naar binnen, want hier is de zon weggebleven.