25 augustus 2008
Na het vermoeiende jaar en de lange rit van gisteren willen we vandaag een rustig dagje. Ik slaap tot half acht wat voor mij al bijna uitslapen is. John laat ik uitslapen en zelf ga ik ontbijten.
Even na half tien komt de verpleegster (Franse thuiszorg) die Marga geregeld heeft. Het is natuurlijk even lastig uitleggen hoe e.e.a. zou moeten gaan als je dan in het frans moet doen. Mijn frans is vrij aardig, maar dit is wel specialistisch. Gelukkig heb ik nog de brief van de dokter, die in het frans een samenvatting van het ziektebeeld geeft. Mar we krijgen John gewassen en aangekleed. Als ze weg is gaat John nog verder met scheren en tandenpoetsen en dan gaan we aan de picknicktafel op het erf zitten zodat ook John kan ontbijten.
Het blijft rustig, het weer is wisselend bewolkt. Zo nu en dan komt er een boer met een tractor langs, maar vanaf twaalf uur is het weer helemaal stil. Lekker lezen en daarna een middagdutje. Aan het eind van de middag gaan we een wandeling maken, ook om de Quix uit te proberen. La Morière ligt aan een landweg, die wij verder aflopen. Veel schitterende boerderijen. Ook een klein gehucht ‘Le Bout du Chemin’ geheten. We lopen de weg helemaal af tot aan Vivier-sur-Mer. Helaas is die weg te druk en stoep te smal, zonder op- en afritten, dus kunnen we niet lopen naar een restaurant. Dus maar weer terug (weer een uur, wan het is totaal bijna 5 km!) en dan gaan we toch maar met de auto ergens eten. Voor het gemak rijden we naar onze oude camping, waar we in het restaurant ‘Les Couesnons’ heerlijk eten. Een goede oprit de serre in maakt het goed toegankelijk en de tafels staan niet te dicht op elkaar zodat de rolstoel er goed tussen kan. Onder het eten wordt het donker, maar gelukkig weet Tommy de weg naar ‘huis’.