Woensdag 3 september 2008

Het is vanmorgen zonnig, dus heerlijk om van ons terras te genieten, te lezen, ansichtkaarten te schrijven en niet te veel te doen. François komt weer met een hele voorraad uit de tuin: tomaten, sla en radijzen. Geen idee hoe ik dat allemaal op moet krijgen!

Mooi weer ook om wat foto’s te maken van het huis en de directe omgeving. François’ moestuin is ongeveer 25x40m. Hij ploegt hem 1x per jaar over met een machine en heeft altijd meer dan genoeg groenten. Langs de kant ook wat planten voor snijbloemen.

Het pad langs de moestuin is redelijk goed begaanbaar. Volgens mevrouw Claquin gaan gasten in elektrische rolstoelen het pad weleens helemaal af tot Pellay, dan kan je hier bovenop de heuvel net een mooi rondje rijden zonder last te hebben van de steile hellingen. Het gras is nu wat lang en John nog te onervaren met de Quix om dat te proberen.

Mevrouw Claquin vertelt ook dat de regels in Frankrijk de laatste jaren zwaarder zijn geworden. Zo zijn zij hun toegankelijkheidslabel kwijt geraakt omdat de deur naar de tweede badkamer, waar de wasmachine staat, niet verbreed is, zodat je daar niet gemakkelijk met de rolstoel kunt komen. Ik zie John al de was doen! Ook moet het fornuis eigenlijk onderrijdbaar zijn. Niet te geloven dat een huisje dat voor ons zó ideaal is al geen label meer krijgt. Hoeveel mensen gaan er nu alléén in een rolstoel op vakantie!

Ik kan me ook voorstellen dat de beugels in de badkamer onvoldoende zijn als je helemaal alleen in een rolstoel komt. Maar voor ons is het prima. John kan weer gewoon naar de wc en onder de douche.

Het weer nodigt uit tot rustig aan doen vandaag. Het is niet warm, wel erg prettig. Uiteindelijk is het wel te winderig om buiten te kunnen eten.