Dinsdag 2 september 2008

‘s Ochtends regent het nog steeds dus John wil graag uitslapen. Ik besluit de auto te pakken en de buurt een beetje te verkennen. Ik heb allerlei namen op de kaart gezien maar heb geen idee waar het precies ligt en of het leuk is. Uiteindelijk rijd ik een rondje, langs de zuidkust van de punt tot Audierne en dan over Pont Croix terug. Kan ik meteen nog even kijken wanneer de cidrerie de Trommelin open is. Die blijkt maar 2 km van ons huis te zijn. Tegen de tijd dat ik terug ben is het droog en probeert de zon er zo nu en dan door te komen.

John uit bed, gewone ochtendroutine. Dagelijks afdouchen is zo te zien goed voor zijn voet. Na het superlate ontbijt gaan we samen naar SuperU om boodschappen te doen. Een goede oefening met de Quix! Want dat gaat John nog steeds niet altijd even goed af. En juist omdat hij het moeilijk vindt, wil hij er niet altijd mee werken!

Als John na het winkelen dan toch in de auto zit rijden we samen nog een stuk van de weg die ik vanmorgen al reed. Wat een verschil! Nu heb je bij de kust een geweldig uitzicht! Je kunt de Pointe de Penmarc’h helemaal zien liggen. Die drie vuurtorens op een rij zijn tegen de horizon goed te herkennen. Nog meer fotostops bij Pors Poulhan en bij Audierne. De Goyen is hier wel een heel stuk breder, en we zijn niet zó ver weg van ons huisje.

 

Daarna steken we door naar de noordkust (Pointe de Raz hebben we al eens gezien). Bij Beuzec-Cap-Sizun kan je volgens de gids de pointe weer vanaf de parkeerplaats zien. Op de kaart staat het als Pointe de Beuzec. Ik weet zeker dat er een andere naam op de bordjes stond, maar welke? Mooi uitzicht over de baai en je kunt aan de overkant de Pointe de Chèvre goed zien en zelfs de Pointe de Dinan, waar we gisteren waren.

 

 

Al met al hebben we geen zin meer om nog naar de cidrerie te gaan, dus gaan we lekker naar huis. Daar is de was klaar om de droger in te gaan. Ook tijd om de hoestdrank van de pharmacie bij SuperU uit te proberen.