Woensdag 20 april 2011

Na de lange rit van gisteren, vandaag weer een rustige dag. Dit ritme bevalt ons prima. Het is hier ook zó heerlijk rustig, dat je al geniet van alleen maar naar het uitzicht kijken, dat steeds verandert in het licht. Even afwisselen met wat in de zon zitten lezen, even afkoelen in het zwembad, en weer opdrogen in de zon.

De wijngaard van La Saignée

Dit is de ruine waar wij vanaf het terras op uitkijken

John durft het niet echt aan om met de Quix het landweggetje af te gaan om de omgeving te verkennen. Hij is bang dat er teveel gaten in de weg zitten en is ook bang voor die enkele auto die langskomt. Ze rijden soms ook een beetje hard. Ik probeer de weg uit op weg naar Ouveillan om vers brood te halen. De eierboer verderop langs de weg is vandaag niet open. Ik ga vandaag naar de andere bakker, die maandag niet open was (ze wisselen altijd met één vrije dag per bakker). Het brood hier is lekkerder. Het komt ook net uit de oven. Ik zou het wel allemaal zo achter elkaar op kunnen eten!

Het centrum van Ouveillan

Tegen de avond trekt de wind weer een beetje aan. Toch blijven we zo lang mogelijk buiten zitten, genietend van de rust en het uitzicht. Vanmiddag is er zelfs helder zicht op de Monts de l’Espinouse in de verte.