Zaterdag 7 mei 2011

Het is niet te geloven, maar ook een vakantie van 25 dagen vliegt om! In de ochtend snel alles in de auto geladen en weer de snelweg op. Het is de bedoeling om de eerste  stop te maken in Reims. Ik ga er van uit dat de kathedraal in het centrum ligt en dat ik daar ik de buurt wel makkelijk een bakkerij kan vinden. Om te beginnen blijkt het nog wel iets verder naar Reims dan het op de kaart eruit ziet. De kathedraal is ook makkelijk te vinden, een goede parkeerplaats is iets moeilijker, vooral vanwege het vele eenrichting verkeer en de vele touringcars in de buurt. Maar het lukt! Vlak bij de kathedraal, een mooie gehandicaptenplaats met genoeg ruimte om de rolstoel uit te laden. Alleen kan ik niet zomaar een bakker vinden, en het café verkoopt alleen koffie, en niet iets erbij. Dan maar zonder ontbijt!

Na de koffie even zoeken, en met wat hulp van een suppoost vind ik de zijingang waardoor ook de rolstoel de kathedraal in kan. Het is een beetje chaotisch in het gebied, want het blijkt nét de dag te zijn dat ze vieren dat de kathedraal hier 800 jaar staat. Gelukkig is het feest pas vanmiddag, dus kunnen wij nog rustig rondkijken.

Dan weer snel terug naar de auto en weer de snelweg op. De volgende geplande stop is even buiten Valenciennes, onze ‘vaste’ leClerc in Bellaing. Hier kunnen we niet alleen de benodigde inkopen doen om mee naar huis te nemen, maar kunnen we ook onze vakantie afsluiten met een lekker etentje. Wat rest is nog het laatste stuk bekende weg door Wallonië via Brussel en Antwerpen naar huis.