Woensdag 4 mei 2011

We beginnen de dag natuurlijk weer met verse croissantjes. Ze zijn hier ook erg lekker! Het is gelukkig vandaag ook weer zonnig, al zijn de bergtoppen nog in de wolken. De regen van gisteren was op de toppen kennelijk sneeuw, want ik zie meer wit dan een paar dagen terug. We willen vandaag een tochtje maken, dus gaan we na het ontbijt allemaal de auto in. Dan blijkt hoe prettig het is als er iemand extra is, die helpt met opruimen terwijl ik met John bezig ben! John denkt daar anders over. Hij vindt mij een slechte gastvrouw dat ik het bezoek laat afwassen en opruimen.

Chateau de Menton

We rijden vandaag via de toeristische route naar Annecy. We nemen nog een extra ommetje, langs het Chateau de Menton. Het is wel gesloten, maar we wilden toch alleen maar een foto van buiten maken. De weg voert dan verder naar het meer van Annecy, waar we al snel weer een mooie plaats voor een goede foto vinden. In Annecy zelf is het iets langer zoeken naar een geschikte parkeerplaats, want die zijn vooral betaald. We vinden uiteindelijk een plek op een parkeerterrein aan het meer onder het kasteel.

Lac d’Annecy

Annecy is een goede stad om in een rolstoel te bezoeken. Er zijn niet alleen mooie brede en vlakke promenades langs het meer, ook veel straatjes in de oude stad zijn goed begaanbaar al is het soms wat smal door de terrasjes en de winkeluitstallingen. De klim naar het kasteel ziet er wel wat steil uit, dus dat laten we voor wat het is. In plaats daarvan vinden we een plek op een terrasje langs het riviertje, in de zon, lekker warm. Wij eten er het lokale gerecht, tartiflette. Omdat het een bretons restaurant is gaat John voor de galette.

Boulevards langs het meer

Na de lunch terug naar de auto. We volgen de weg langs de westkant van het meer. Er zit een bocht in, dus is het meer veel langer dan je denkt. Helaas zijn er ook langs dit meer wegwerkzaamheden en lopen we vertraging op. Op weg langs de Isère naar Chambéry komen we nog langs Albertville. Omdat het al wat later is bekijken we de steden dit keer niet, al kunnen ze best de moeite waard zijn. Je moet ook nog wat te wensen overhouden…..

Oude stad van Annecy

In Chambéry stapt mijn vriendin weer op de trein en wij gaan terug naar ons huisje. John heeft weer tijd nodig om bij te komen van alle indrukken.