Maandag 2 mei 2011

Door het verwachtte bezoek moest John gisteren natuurlijk relatief vroeg op, daarom blijft hij vandaag wat langer liggen. Dat geeft mij mooi de kans om in Thones op zoek te gaan naar de lokale supermarkt. Annecy is best ver voor de gewone boodschappen en deze lokale supermarkt blijkt nog een best redelijk formaat te hebben. Doordat de eigenaresse van gite er niet is kan ik nergens om vragen en het blijkt dat ze de handdoeken die ik besteld had vergeten heeft. Gelukkig heb ik zelf wel van alles bij me, alleen heb ik geen keukenhanddoek en theedoeken. Deze zijn bij deze supermarkt gelukkig goedkoop. Ook vind ik er alles wat we voorlopig nodig hebben aan etenswaren. Voor de croissantjes en het stokbrood stop ik nog even bij de bakker.

Na het ontbijt besluiten we dat we vandaag een rondritje in de omgeving gaan maken, zodat we wat meer van de bergen kunnen zien. Zoals altijd eerst richting Thones. Vandaar rijden we eerst naar le Grand-Bornand, waar ik in een grijs verleden al eens geweest was, maar dan in de winter. Als we er aan komen blijkt de Col de la Colombière open en dus kan ik het niet laten om er overheen te gaan. Dat levert magnifieke uitzichten onderweg op. De weg door de bergen is lang niet zo eng als de voetheuvels van de Pyrenëen. Natuurlijk stoppen we ook even bovenop de Col, al blijft John gewoon in de auto zitten. De meeste mensen die hierboven rondlopen zijn andere Nederlanders, die wel eens willen zien waar de Tour langs komt!

We gaan de Col aan de andere kant naar beneden. Het is een lange afdaling naar Cluses, met steeds prachtig uitzicht. Het is al wel wat laat om helemaal naar Chamonix te rijden. Tussen Sallanches en Megève verwacht ik toch wel mooi uitzicht te krijgen op het Mont Blanc massief. Helaas zitten tegen de tijd dat we daar aankomen de toppen van de bergen in de wolken. Als we bij Megève komen begint het zelfs te regenen. Gelukkig is het niet meer dan een buitje.

Bij Flumet slaan we weer af om over de Col des Aravis naar La Clusaz te rijden. Ook dat ziet er zonder sneeuw heel mooi uit, al is het bovenop de Col nu wel flink koud en winderig. Volgens Tommie zouen we over nog een Col naar huis kunnen rijden, maar volgens mij is bij Manigod de weg afgesloten, dus rijden we veiligheidshalve maar weer om via Thones. John is helemaal overweldigd van al die bergen en het uitzicht dat hij vandaag gezien heeft. Het was dus de moeite waard!