Donderdag 28 april 2011Voor vandaag heb ik een route naar het noordoosten uitgestippeld. Langs Capestang en Béziers voert de weg eerst naar Cap d’Agde. Je hebt er prachtig uitzicht over de zee. Ook dit lijkt weer een badplaats ‘op stand’ met veel chique uitziende appartementencomplexen en veel mooie boten in de jachthaven.

Cap d’Agde

Uitzicht vanaf St Claire, Sète

Na een korte fotostop rijden we weer verder langs de kust. Richting Sète is er weer zo’n groot strandmeer. We rijden via de buitenste landtong heen. Jammer genoeg kun je vanaf de weg noch de zee nog het meer zien. Bij Sète vind ik met enige moeite het panoramapunt St Claire. Het is hier uiterst geschikt om met een rolstoel te picknicken en tegelijk van het uitzicht te genieten. Er is een mooie houten vlonder langs de rand, met een soort trapvorm in hout zodat je het ook gelijk als bank kunt gebruiken. Nu hebben wij vandaag niets bij ons, dus maak ik alleen even wat foto’s van het uitzicht.

Étang de Thau

We rijden verder langs de rand van het meer tot aan Bouzigues, een bekend vissersplaatsje. Zelfs nu in het voorseizoen zijn bijna alle parkeerplaatsen en terrasjes vol. Met enige moeite en wat zoeken vinden we wat waar ik ook met de rolstoel makkelijk op het terras kan komen. Ik neem natuurlijk een schaal zeevruchten. Ze komen allemaal vers uit het meer, oesters, mosselen, garnalen en de rest. John maakt het zich weer wat makkelijker met een visspies van witte vis, ook een lokale vis.Het was tot nu toe steeds zonnig, maar tegen het einde van de lunch betrekt het snel, met donkere wolken. Als we verder rijden krijgen we ook een paar spatjes regen, maar dat is alles. Het oorspronkelijke plan was om als afronding Béziers te bekijken. In verband met de tijd en de energie laten we dat plan varen. Wij hebben genoeg gezien. Wel rijden we nog met een omweg langs de Oppidum d’Enserune (ook nog iets om een andere keer te bekijken, is in elk geval rolstoeltoegankelijk, maar nu een beetje modderig). Na de uitgebreide lunch nemen we een licht diner en een rustige avond.

Lunch!