Donderdag 30 september 2010

Het is natuurlijk nog vroeg als we aankomen in Hull. Het lijkt aardig zonnig. Gelukkig doet Tommy het weer als ik van de boot afrijdt, dus ik hoef me niet druk te maken of ik de weg wel kan vinden. En dat is maar goed ook, want als we onder de Humberbridge door rijden rijden we een dikke mistbank in. We zien dus niets van Oost Yorkshire. Precies bij York komen we weer uit de mist. We parkeren midden in het centrum, onder Clifford Tower. Het is weliswaar betaald parkeren, maar dat hoeft niet als je een invalidenkaart hebt. Ik twijfel nog even of we de Quix zullen gebruiken, maar zie er vanaf vanwege alle kinderkopjes die ik in de stad verwacht (en terecht).

Nadat we met wat vrienden uit Nieuw Zeeland koffie hebben gedronken, lopen we nog een rondje door de oude stad van York. Gelukkig kennen we er de weg! Het is een feest van herkenning, maar ook hard werken voor mij, want het gaat nogal op en neer. Na ongeveer anderhalf uur gaan we weer naar de auto en vervolgen onze weg naar Bradford, waar we inchecken in het hotel (Express By Holiday Inn).

Het hotel is mooi in het centrum, aan een pleintje met allerlei restaurantjes en bioscopen en dergelijke. Helaas betekent dat ook dat je niet met de auto bij het hotel kunt komen, dus moet ik nogal slepen met de bagage. John laat ik voor het gemak maar even in de auto in de parkeergarage zitten. De kamer ziet er best goed uit. De bedden zijn gemakkelijk te verschuiven zodat je aan beide kanten van het bed kunt komen met de rolstoel. Ook de badkamer is ruim genoeg, zo te zien.

Op zoek naar het kantoor waar ik wat kopieën van huwelijks- en overlijdensactes wil aanvragen zien we al heel wat van Bradford wat John graag wilde zien: zijn oude school, Manningham, Lister Park. Ik kan niet op de actes wachten, maar ze beloven ze op te sturen. Dan rijden we nog even langs het huis waar John vroeger woonde, maar de buren vinden het niets dat ik foto’s maak van de omgeving en vallen me bijna aan!

Dan rijden we door naar Huddersfield om in het ziekenhuis op ziekenbezoek te gaan. Het is erg gezellig om de familie weer te zien, maar bij een zieke wil je niet té lang blijven. We eten ‘s avonds in een van de restaurantjes op het plein voor het hotel, zodat we niet meer de auto in hoeven.