Vrijdag 8 oktober 2010

Na het mooie weer van gisteren met de heldere luchten valt het vandaag een beetje tegen: grijs en laaghangende bewolking. Toch prettig dat we al die tochten door de heuvels met mooi weer hebben kunnen doen, zodat we ook van het uitzicht hebben kunnen genieten. We hebben vandaag een afspraak dus we moeten relatief vroeg op.

Eerst weer de gebruikelijke routine en het ontbijt, dan snel de auto in en weer ‘over de top’ richting Bishopdale. Alhoewel het in Upper Wharfedale aardig waait en het al een beetje opklaart rijden we hier toch de wolk in met plaatselijk wel erg weinig zicht, en dat op een weg die zo smal en zo bochtig is. Maar goed dat ik hem al vaker gereden heb. Ook van Wensleydale is helemaal niets te zien op weg naar Leyburn. Opnieuw naar het veilinghuis van Tennants waar onze tentoonstelling is. We gaan eerst naar een van de lezingen, drinken daarna koffie met een van de andere Heseltines en gaan dan op ons gemak de tentoonstelling ‘Those who left the Dales’ bekijken. En natuurlijk ook veel kletsen met al die mensen die ik via internet ken, maar nog nooit gezien heb.

  

Tegen drieën worden we toch wel erg moe van alle indrukken en gaan we langzamerhand weer terug naar ons huisje. Om vanavond niet nog veel afwas te hebben gaan we weer terug naar de West Winds Yorkshire Tearoom. Dit maal nemen we een uitgebreide Yorkshire High Tea. Zo uitgebreid, dat we het niet op krijgen. Lynn, de eigenaresse en geweldige kok, pakt voor ons de restjes in om vanavond op te eten, maar ik denk dat het zelfs tot morgen zal moeten wachten.

Eenmaal weer in het huisje begin ik alvast met pakken. Morgenochtend hebben we ook weer een afspraak dus moeten we dan op tijd klaar zijn.