Vrijdag 11 juni 2010

Vanmorgen is het nog een beetje bewolkt, maar het beloofd een mooie dag te worden. Dit keer is het brioche en appelcake bij het ontbijt. Als we allebei ontbeten hebben, leen ik nog een keer de laptop van Joelle om de prikresultaten naar de trombosedienst te kunnen sturen. Makkelijker dan het via de telefoon te doen!

Vandaag wordt ook weer een rustig dagje. We gaan lekker naar Concarneau en lopen eerst over de markt. Alleen zijn ze al hier en daar aan het inpakken, wat het moeilijk maakt om er met de Quix langs te komen. Vervolgens flaneren door de Ville Close. De zon komt er door en het is er heerlijk. MicMac is zoals gewoonlijk al weer aan het opstellen op het voorplein. Om allerlei problemen zoals gisteren te voorkomen hebben we besloten vandaag maar uit te lunchen in plaats van dineren. En een vakantie in Concarneau is voor ons niet compleet zonder ons vaste gerecht bij le Penfret, steak de thon à la concarnaise. Verse tonijn mag er hier niet meer gevangen worden, maar het is nog steeds lekkerder dan ergens anders.

Net zoals altijd blijkt weer dat meer mensen met beperkingen ontdekt hebben dat Concarneau een goede plek is om te bezoeken. Je ziet veel meer mensen in rolstoelen en scootmobielen. Als we uitgekeken zijn stoppen we nog even bij leClerc om wat brood en beleg te kopen voor een sandwich vanavond. Natuurlijk wil John op tijd terug zijn om voetbal te kijken. We hebben geen zin in de voetbalgekte in Nederland, maar hij is wel geïnteresseerd in wat er tijdens het WK gebeurd! Dat geeft mij verder ook weer wat tijd om de reisverhalen bij te werken.