Maandag 7 juni 2010

De feestbeesten hebben er vanmorgen wat moeite mee, dus het ontbijt loopt wat in de soep. Tot die tijd zit ik heerlijk in de zon op het erf met een kopje koffie. John blijft wat langer liggen. Uiteindelijk is rond tienen Hans ook wakker en hij racet naar de bakker om brood te halen. Na het ontbijt vogelen John en ik uit hoe wij hem hier naar de badkamer kunnen krijgen. De vorige keer deed Mathilde dat met de tillift, nu moet ik het zelf doen. De meegebrachte beugels hebben geen nut, omdat een zuignap altijd over een voeg in de tegels komt en dan niet vacuüm zuigt. Dus dan maar gewoon John vanuit bed in de rolstoel getild, van de rolstoel op het toilet, en vice versa, om hem op bed aan te kleden. Het kost dus allemaal wat meer tijd.

Aan het begin van de middag stappen we in de auto en gaan eerst naar de Super U. Wat boodschappen doen en tanken. Er is niet meer zoveel prijsverschil met Nederland, maar ik begrijp van Marga dat in Frankrijk de wegenbelasting in de prijs van benzine zit. Vervolgens naar het oude centrum van Dol de Bretagne, waar we naar het Cathédraloscope Museum gaan. Hier wordt aan de hand van allemaal presentaties uitgelegd hoe de kathedralen gebouwd werden en hoe ze zich in de loop van de tijd ontwikkelden. Bijzonder interessant. Dan gaan we ook nog even de kathedraal ernaast in. Omdat deze kathedraal nogal oud is, is de vloer erg onregelmatig, dus we kijken vooral rond vanaf de ingang, om het hobbelen in de rolstoel te vermijden.

Aansluitend is het eigenlijk de bedoeling om net als de vorige keer langs de kustweg mosselen te gaan eten. Maar het is nog te vroeg voor mosselen! Het seizoen is nog niet begonnen, dat komt pas half juni. Ook voelt John zich niet zo lekker, hij heeft weer last van zijn darmen. Uiteindelijk rijden we nog wel naar het tentje, maar John blijft in de auto zitten. Ik proef nog snel een kleine portie oesters, middelgroot formaat, met een glaasje cider. Zo vers krijg je ze natuurlijk zelden, recht vanuit zee op je bord! Verrukkelijk. Ik koop nog een pot vissoep om mee te nemen en dan gaan we weer naar La Morière. John meteen weer naar de wc en dat helpt.

Ik warm nog een restje eten op zodat we toch wat warms hebben gegeten. We eten het wel binnen op, want de wind is behoorlijk aangetrokken dus het voelt nu wat fris. Daarna gaan we gewoon lekker naar bed. We hebben per slot van rekening wat slaap in te halen!