Donderdag 24 juni 2010

Na de drukke dag van gisteren willen we niet teveel doen, maar we willen er wel even uit. We willen natuurlijk blijven genieten van de zon. Het programma gisteren was zo druk dat we nog steeds niet de hele kust gezien hebben. We beginnen daarom met weer naar de kust rijden tot een punt vlak bij waar we gisteren begonnen zijn. Niet op hetzelfde punt, omdat er daar een kernenergiecentrale ligt, niet direct een bezienswaardigheid. Iets verder zuidelijk langs de kust ligt Veulettes-sur-Mer, een schattig badplaatsje met een mooie boulevard langs het strand. We arriveren er rond lunchtijd dus een mooie gelegenheid om toch nog een keer mosselen te eten! Met de ervaring van de vorige badplaatsen langs deze kust vind ik al snel een plek waar ik met de rolstoel de boulevard op kan komen. We vinden al snel een leuk terras met naar beide kanten uitzicht op krijtrotsen. De aan zee altijd aanwezige wind maakt dat het goed uit te houden is in de zon.

Het is verleidelijk om te blijven zitten, maar dan is de kans ook groot dat we alsnog verbranden. Dus rijden we na de lunch weer de kustweg op, ditmaal naar het zuiden. Net als gisteren moet je soms van de kustweg af om aan zee te komen. Ook net als gisteren steeds weer de afwisseling tussen de glooiende velden en de diepe dalen. Opvallend dat ook de boerderijen bovenop de kliffen, direct aan zee, appel- en perenboomgaarden hebben. We eindigen de kustroute bij het kapelletje Notre-Dame du Salut, hoog op de klif boven Fécamp. Inmiddels is het zo heiig geworden dat het uitzicht tegenvalt.

De weg terug door Fécamp naar ons huisje levert wat problemen op. Tommie denkt steeds dat er ergens dwarswegen de heuvel af zijn, die er dan niet zijn. Dus volg ik even de borden en kom dan toch op de goede weg uit. We stoppen nog even bij de nieuwe LeClerc die gisteren is open gegaan. Het is nog zo nieuw dat lang niet alles klaar is en lang niet alles makkelijk te vinden is, dus niet de goede plaats voor de inkopen van de laatste dag. Wel goed genoeg om nog iets in te kopen voor het avondeten, een eenvoudige broodmaaltijd na onze uitgebreide lunch.