Zaterdag 22 augustus 2009

Onze korte vakantie zit er alweer op. Ik pak alles weer in en ruim een beetje op. Om te zorgen dat ik zelf ook nog een beetje vakantiegevoel over houd, besluit ik een beetje extra te betalen zodat ik niet zelf hoef schoon te maken. Tien uur is voor ons wel een beetje vroeg om alles, inclusief John in de auto te krijgen, maar het is niet veel later als we wegrijden. Als eerste stop hebben we Tournai in gedachten, waar we de kathedraal willen bekijken en koffie willen drinken. Alleen is er een soort jaarmarkt rondom de kathedraal, dus het is beestachtig druk. Niets voor ons, als we al een goede parkeerplaats konden vinden!

Dan maar ergens onderweg een kopje koffie langs de snelweg. Om de vakantie nog iets te verlengen gaan we niet helemaal rechtstreeks naar huis, het is immers maar drie uur rijden, maar we maken een kleine omweg Zeeland in en stoppen daar bij de Sequoiahof. We zitten net op tijd op het terras, zodat John de eigenaar zijn verhaal kan horen vertellen aan een groep mensen verderop op het terras. Ook al ken ik het verhaal al, het is toch leuk weer te horen hoe hij van alles regelde voor een kratje haring.

Ook met de rolstoel kan ik veel van de tuin doorkomen, en zo wordt dit toch nog een echte vakantie dag, en niet alleen de dag dat we weer naar huis rijden. En John begrijpt weer iets beter wat ik ooit nog eens voor onszelf hoop te bereiken.