Donderdag 20 augustus 2009

‘s Ochtends is het nog lekker. Ik ga snel bij de bakker brood halen. Al snel loopt de temperatuur weer op. Er komt ene band met bewolking over, het gaat wat meer waaien, maar dan klaart het weer op. Vanmorgen gaat John onder de douche. Veel uitproberen en improviseren, maar het gaat wel goed. Natuurlijk vraagt het wel meer tijd dan gebruikelijk. Tegen enen zit hij pas aan z’n ontbijt.

Halfweg de middag weer de auto in, richting Bellaing, waar ook een leClerc is. We gaan binnendoor zodat we nog meer van het landschap kunnen genieten. John wil weer in de auto blijven, maar het is zó warm, en er is nergens schaduw, dat ik wil dat hij toch mee naar binnen gaat. Het is een mooie leClerc met veel keuze en ook de winkeltjes er bij zijn aardig. Ik doe meteen ook alvast de boodschappen voor thuis, dan is dat maar vast gebeurd. We drinken nog wat in het restaurant, dat veel groter en uitnodigender is dan in St Amand.

 

Tegen de tijd dat we weer buiten komen is het flink dicht getrokken en waait het hard. John waait gewoon opzij als ik hem even in de rolstoel op de stoep laat staan. Als alles in de auto is rijden we maar weer wat rond in de omgeving. We gaan naar Condé sur Escaut, ook weer een Vauban vesting. Achteraf merken we dat je het mooiste uitzicht op de vesting hebt vanaf de rondweg, alleen is daar geen plek om te stoppen om een foto te maken.

Even buiten Condé op weg naar huis begint het te gieten, maar meer dan twee flinke buien is het niet. Wel gaat in 5 minuten de temperatuur van 28oC naar 21oC! Als we thuis komen is het alweer droog en we genieten van de koelte in de tuin. Toch eten we maar weer binnen, lezen nog wat en gaan dan weer naar bed.