Woensdag 19 augustus 2009

Bij het opstaan hangt er mist over de bomen, maar de zon schijnt al aardig sterk naar binnen. Gebruikelijke ochtendritueel, en we worden er alweer beter in, ondanks het lage bed en de lage wc. De stevige beugel in de douche waar John bij kan staan maakt veel goed. Het lukt ons om, met ontbijt, al om 10 uur in de auto te zitten. Het doel is om voor het al te warm wordt Bergues te bekijken. Helaas, de weggoden hebben iets anders voorzien. Er staat een lange file bij Lille. Even voor Bailleul ga ik maar van de snelweg af en probeer het binnendoor. We hebben dan al bijna 2 uur in de file gestaan! Dus is er niets open als we eindelijk in Bergues arriveren.

Ik vind een parkeerplek in de schaduw van de stadswallen, vlakbij de Porte de Dunkirque. Daar is het nog uit te houden. We eten onze meegebrachte sandwiches op. Dan laat ik John in de auto in de schaduw en loop zelf naar de Syndicat d’Initiative. Bergues heeft mooie wallen, en een leuk grachtje en een paar aardige oude huizen, maar daar blijft het bij. De SdI heeft zo te zien weinig informatie, en er zijn veel mensen die de toren op willen. Ik vind het verder veel te warm, en ga dus weer terug naar de auto. Ondanks dat we vlak bij de kust zijn is het ruim over de 30oC!

Dan maar weer een stukje rijden om af te koelen bij de airco. We gaan nu naar Cassel. Daar krijg ik wel een kaartje bij de VVV, maar dan nog is het moeilijk een plek te vinden waar ik goed de auto neer kan zetten. Boven op de Kasselerberg vind ik toch weer een plaatsje onder de bomen. Ook hier blijft John liever in de auto, hij vindt het te warm voor transfers. Hij geniet van het uitzicht vanaf de parkeerplaats en ik loop snel een rondje en maak wat foto’s.

Maar weer terug naar het huisje. Buiten is het 34oC naar binnen is het met 23oC heerlijk koel. John wil nu liever weer even in de zon zitten en ik begin vast aan het eten. ‘s Avonds koelt het gelukkig weer iets af en het open raam boven helpt een boel.