Maandag 17 augustus 2009

Zoals voorspeld is het ‘s ochtends nog een beetje bewolkt, en het is kennelijk fris geweest, want de auto is nog nat. Nu er zon is, is goed te zien dat ons terras op het oosten ligt, ‘s ochtends zon. Genoeg redenen om ‘s avonds ook het luik in de woonkamer dicht te doen.

   

Na het ontbijt, lekker op het terras, hijs ik John in de auto. We rijden eerst naar de VVV in Rieulay, maar die blijkt alleen ‘s middags open. Dan maar verder naar St. Amand-les-Eaux. Een aardig plaatsje met de resten van een oude abdij. Ook hier net te laat voor de VVV. Omdat we dus ook niet weten wat er te doen is haal ik John niet uit de auto, maar loop alleen zelf met de camera een rondje om de Grand’Place. We gaan dan eerst maar naar LeClerc voor de boodschappen. Hier is toch alles makkelijker te vinden dan bij Auchan. Omdat John nu wel op de Quix is ben ik hem ook steeds weer kwijt. Na het winkelen gaan we nog wat drinken, omdat het buiten zo warm is in de zon. Alleen duurt een kopje koffie bij John weer eens anderhalf uur. Terug naar de VVV waar ik wat folders en kaarten ophaal.

Daarna rijden we langs de bronnen van St Amand naar de bossen. We gaan er niet nog eens uit, de laatste transfer ging al niet zo goed, maar alleen al door het bos rijden is heerlijk. Langs Raismes naar Valenciennes, de oude hoofdstad van Henegouwen. Nu een moderne stad, ziet er wel aardig uit. Dan met een omweg weer naar Rieulay. In het tweede stuk meer landschap met afvalhopen van de mijnen. Ook het park in Rieulay is op dat soort afvalhopen aangelegd.

Thuis weer aan de drank, en verder lezen, eten en naar bed.