Zondag 16 augustus 2009

Gedurende de nacht is het flink afgekoeld en als ik opsta is het buiten grijs en bewolkt. Toch is het geen onaardig weer. Terwijl John nog in bed ligt loop ik naar het dorp om croissants en brood te halen. Ik kijk ook wat rond. Er is een mooi natuurgebied rondom een meer met prachtige paden er langs om te wandelen. Alleen moet je door klaphekjes om er te komen en daar kun je met de rolstoel niet door, en al helemaal niet met de Quix. Ook kun je niet of nauwelijks naar het dorp lopen met de rolstoel. De stoep is wel mooi geasfalteerd, maar men parkeert er op zodat je er niet langs kunt en er staan zo nu en dan bloembakken in het midden van de stoep, zodat er aan beide kanten niet meer genoeg ruimte is voor een rolstoel. De stoeprand is te hoog voor de Quix en zonder opritjes bij de hoeken. Maar het begint eigenlijk al bij de oprit naar ons huisje: vol gaten. Ook aan onze kant van het meer kun je er niet met de rolstoel komen, er zijn ofwel hekken, danwel kinderkopjes en dan weer diepe kuilen met water er in.

 

Na mijn verkenningstocht haal ik John uit bed, wat lukt, zij het weer met veel moeite. Ik word zo nog eens sterk! Daarna ontbijten met de verse eitjes. Na het ontbijt tijd om wat te lezen. In de loop van de middag klaart het steeds verder op, dus verkennen we samen de wandelmogelijkheden aan de achterkant. Eerst door de moestuin en dat pad loopt dan verder over een bruggetje. Het is niet duidelijk tot hoever het land van de boerderij loopt. Het pad maakt een bocht, dus we kunnen niet naar het bos lopen dat we zien. Wel is ook hier een meertje. Ons pad komt uit op een pad dat onderdeel is van een van de wandelingen, maar waar het pad het bos ingaat is het weer te slecht begaanbaar voor een rolstoel, dus gaan we weer terug.

Ik vind het inmiddels te warm, maar John blijft nog even in de zon zitten. Dat kun je dan ook ‘s avonds wel zien! Bovendien lust hij door de zon bijna niets van eten dat ik ook voor hem kook. Verder eten we in verband met de aanwezige wespen toch maar binnen. Vanavond treffen we wel het weerbericht op tv en dat blijft er goed uitzien voor deze week. John wil vroeg naar bed. Het kost nog steeds moeite om hem er in te krijgen maar het gaat al handiger. Ik maak nog even van de kans gebruik om nog wat te lezen in bed.