Oostenrijk

Laat u eens inspireren door onze vakantie-ervaringen en zie dat een ‘drempelvrije adempauze’ best mogelijk is

Vakantie in een rolstoel

Heeft u zelf aanvullingen? Dan hoor ik dat graag van u

Hotel Bräuwirt

Kirchberg, Tirol

Gezellig hotel dat zich vooral richt op gehandicapte gasten. Lees meer…..

Hotel Zur Post

Salzburg

Hotel in de buurt van centrum met redelijk aangepaste kamer. Lees meer…..

Hotel Beim Theresianum

Wenen

Hotel in de buurt van centraal station, met goed aangepaste kamers. Lees meer…..

Hotel Bräuwirts

Typisch Oostenrijks hotel, dat toch in zijn geheel toegankelijk is met ruime kamers en goed aangepaste badkamers. Alleen is het lastig met een grotere groep rolstoelen in het restaurant en de bar. Ze verhuren ook speciale rolstoelen voor bergwandelingen.

Hotel Zur Post

Prettig hotel met enkele toegankelijke kamers op de begane grond. De kamer is ruim, de badkamer beperkt, maar toegankelijk voor een rolstoel. Weinig parkeergelegenheid bij het hotel. Het openbaar vervoer naar het centrum moet toegankelijk zijn maar dat hebben we niet geprobeerd. Het ontbijt is uitstekend.

Hotel Beim Theresianum

Dit hotel is even buiten het centrum (heuvelop), vlakbij het centraal station en het Belvedère. Er is een parkeergarage onder het hotel, maar je kunt niet met de rolstoel uit de garage in het hotel komen. Er is een stoep om in het hotel te komen maar ze leggen zo nodig een oprijplank neer. De afstand van de receptie tot de kamer is groot, maar de kamer en badkamer zijn ruim, met schuifdeuren naar de binnentuin. Gelukkig was er ook een goed airconditioning.