Bretagne

Laat u eens inspireren door onze vakantie-ervaringen en zie dat een ‘drempelvrije adempauze’ best mogelijk is

Vakantie in een rolstoel

Heeft u zelf aanvullingen? Dan hoor ik dat graag van u

I need a holiday too

La Roche Derrien

Aangepaste appartementen aan de Bretonse Noordkust. I need a holiday too. Lees meer.....

L’Orée de l’Océan

Concarneau

Boerderijhotel met toegankelijke kamers bij Dol de Bretagne. Lees meer…..

Hotel Anne de Bretagne

Rennes

Hotel met aangepaste kamer aan de rand van het centrum van Rennes. Lees meer…..

I need a holiday too

In een oude vlasfabriek in het gedeelte van Bretagne dat men de Roze Granietkust noemt heeft een Brits echtpaar 5 rolstoeltoegankelijke apartementen gecreërd. Drie hiervan zijn wat kleiner en hebben twee slaapkamers, twee wat groter. Op aanvraag zijn alle mogelijke hulpmiddelen te verkrijgen. Desgewenst kan de eigenaresse ook ADL-zorg leveren. Als je niet met eigen vervoer komt, is afhalen bij nabijgelegen veerhavens, luchthavens of stations mogelijk. Met een huurauto waarmee je ook een rolstoel kunt vervoeren kun je dan ook nog excursie in de buurt maken. Er is een zonovergoten terras dat je deelt met de andere bezoekers, hier staat ook een barbeque, een tuin aan de rivier. Bij voldoende animo worden er workshops van verschillende aard georganiseerd.

L’Orée de l’Océan

Mooi verzorgd pension met toegankelijke kamer even buiten Concarneau. Het pension is een verbouwde schuur op een boerderij. De kamer op de begane grond is heel groot en ruim. Voor sommige mensen is het bed misschien wat laag. De badkamer heeft beugels bij het toilet en een inrijdouche ernaast. De vriendelijke eigenaresse, die overigens alleen Frans spreekt, serveert elke ochtend een uitgebreid ontbijt in de ruime keuken aan de andere kant van de hal. In die keuken kun je ’s avonds ook zelf koken. Er is ook een zitje waar je tv kunt kijken, maar dit deel je met de twee andere kamers op de bovenverdieping.

Hotel Anne de Bretagne

Het hotel is mooi centraal in de stad gelegen, de kamer is ruim, maar de toegankelijkheid zal niet voor iedereen geschikt zijn. In de kamer is een apart slaapgedeelte en zitgedeelte. Er is ook een koelkast in de kamer. De wastafel in de badkamer is goed onderrijdbaar, ruime douche. Alleen, je kunt niet voor de deur parkeren, je moet apart vragen of de loopplank over de trap neergelegd wordt, je moet door een deur met dranger om in de gang met de kamers te komen, het bed staat erg dicht bij de deur naar de badkamer, waardoor die deur niet helemaal open kan, het toilet in de badkamer is in een nis, waardoor transfer met assistentie niet mogelijk is. Er is wel een rolstoeltoilet op de gang dichtbij de kamer.